18/05/2025
Osmaniye Lezzet Festivali’nde üniversite öğrencileri hünerlerini yarıştırdı
Osmaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonuyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Osmaniye Lezzet Festivali” üniversitelerin gastronomi bölümlerinde okuyan öğrencilerin yarışmasına ev sahipliği yaptı. Geleneksel tatların modern yemeklerle yorumlandığı yarışmada ortaya çıkan lezzetli tabaklar jüriye sunuldu. Jüri başkanlığını Hidayet Kızılara’nın jüri üyeliklerini; MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, Kaburga Ustası Yaşar Aydın, Ali Küpeli, Tevfik Demirtaş, İzzettin Arısüt, Erdi Göktaş, Abdullah Koyuncu ve İsmail Aslankol’un yaptığı yarışmada tabaklar tek tek tadıldı. Tadım sonrası verilen puanlarla yarışmasının birinci, ikinci ve üçüncüleri belirlendi.
Yarışmada dereceye girenler; Ayşe Özdemir-Serhat Topçu ‘Kore Usulü Mantı’ yemeği ile birinci olurken, Ebru Özdemir-Aysu Altun ‘Pirzola Yatağında Yaprak Sarma’ yemeği ile ikinci, Zehra Bıçakçı-Aslıhan Eren ‘Pilav Yatağında Bıldırcın’ yemeği ile üçüncü oldu.
Yarışmada dereceye girenlerin kupa ve ödülleri MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, Osmaniye Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Hayva ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz tarafından verildi.
Hibya Haber Ajansı